Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Drávatúrára miért velünk?

Miért bízza ránk családja életét?

 

Kezdjük az örökzöld kérdéssel :)
oktatas-i.jpgA borulás benne van a pakliban. Nálunk ritka. Az első nap sekély, meleg vizű tavacskákon türelmesen tanítjuk a kormányzást, kanyarodást, gyakoroljuk a hajó fékezését és a hátraevezést is, megvan a tanításban az az alaposság és fokozatosság. Nálunk Ön is megtanul kormányozni. Biztos? 99%! Ritka a borulás azért is, mert nem kockáztatunk. Lásd biztonság.

 

Biztonság
dscf7074.jpgHa "vízügyi" értelemben ugyan még nem "árad" a folyó, de nagy a sodrás (így a borulás veszélye), pláne, ha elég a magas a vízállás, azaz nem is látszanak ki a borulás esetén menekülést jelentő, a kiúszás és kenu visszafordításának lehetőségét kínáló zátonyok, lapályok - nem megyünk.
Ha mindkét oldalon a magas vízállás miatt olyan a part, ahol nem lehet kikötni és a boruló hajó legénysége akár kilométereket is sodródhatna a hipotermia veszélyének kitéve, akkor nem szállunk vízre. Nyugi, nyugi, nyugi, ha bármilyen kockázattal jár az út, akkor azonos időtartamú másik vízitúrát ajánlunk fel vagy a Rábán, vagy a Szigetközben. Ha ott meg már sokat voltál, a tranzakciós illetékkel (ez 2014-ben 0.95%) és banki költséggel (400 Ft/utalás) csökkentett összegben visszautaljuk a befizetett díjat!


 

Olcsók és igényesek vagyunk
Olcsók vagyunk, gondosak és törődőek. Más a hozzáállásunk, és ez mindenben megmutatkozik.


 

Dráva és Mura-Dráva túrák 4, 5, 6 és 7 napban
Kínálunk 4, 5, 6 és 7 napos túrákat, de még az 5 naposon is többet megyünk, mint akik orcátlanul ún. "9 napos" túrákat adnak el. A különbség oka, hogy mi nem számítjuk túranapnak, hogy 'érkezés és sátorverés', ez ugyanis átverés.
Mi nem mondunk olyat, hogy az "utolsó "túranapon" 'sátorbontás és hazautazás'. Ha nem vagyunk a vízen, az nem vízitúra nap. Semmi különös, szimplán őszinték vagyunk.
Nem hazudjuk "túranapnak", hogy a vendég a vízitúra idején (és helyett) saját pénzén Zalakarosra megy fürdőbe. Jó program, csak nem vízitúra. 


 

Segítség a vonattal jövőknek és a legjobb logisztika az autósoknak
Tömegközlekedéssel jössz? Az utolsó napon a poggyászt segítünk a tömegközlekedéshez vinni. Autóval jön? Az utolsó napon az autójához érkezik!! 

 

Kényelem a vízen, a túrát a parton kísérjük
Csak az van velünk a kenuban, ami a nap közben kell. A sátrat és a nap közben nem szükséges dolgokat beteszi egy Ford Transitba, és poggyásza az aznapi célállomáson várja Önt. Mindenre hímes tojásként vigyázunk, ha Ön nincs ott, akkor sem dobáljuk a csomagokat, úgy törődünk velük, mintha a sajátunk lenne, ha kínai vázát utaztatsz a bőröndben, egy darabban viszed haza.


 

Igény szerinti szállás, rendelhető vacsora, reggeli
murakeresztur-mura-vendeghaz-szoba-2.jpgA vendégek több, mint a fele sátrazik, pontosabban a fiatalok sátraznak, a 40 és 80 közötti fiatalok pedig szobát kérnek :). Lehet sátrazni a parton (ezért a Duna Dráva Nemzeti Park felé külön 6000 Ft-ot kell fizetni) a kijelölt táborozóhelyen és lehet sátrazni a vendégházak udvarán. Nem akar sátrazni vagy nincsen sátra? Kellemes szállás várja azokat is, akik ágyikóra, szúnyogmentes éjszakára :) vágynak. Az étkezés önellátás vagy rendelt. Ha rendel, ízletes és méretes adagok. Nem a halászlében-alig-van-hal becsapás, hanem minőségi és tisztességes ellátás, amelyet Ön is dicsérni fog. Kulturált, toleráns résztvevők
Nem a mi érdemünk, de hála égnek, a mi vendégeink normális emberek. Ráadásul a jelentkezési lap aláírásával mindenki vállalja, hogy betartja a szabályokat. Nem szemetel, tiszteletben tartja, hogy nem lehet másokat és a természetet zavarni. Velünk a dohányzók közül azok túráznak, akik nem füstölnek a másik orra alá. Nálunk az értelmes középiskolások, a sportos fiatalok társaságai, cégek munkatársai és jófej családok túráznak: papa, mama, gyerekek és vagány  nagyszülők. Nálunk nem kell a gyerek fülét befogni, mert valaki állandóan káromkodik, nem kell a gyerek szemét eltakarni, mert való világ szinten primitív exhibicionisták mutogatnák magukat.