Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit hozz a vízitúrára

Mit hozzak a vízitúrára?

- napszemüveg (UV-szűrős + lehetőleg pántos)
- élelmiszer és ital 4-7 órás útra, műanyag evőeszközök, visszazárható formájú tárolás.
- minél magasabb faktorszámú naptej
- szúnyogriasztó
- sapka, legalább baseball-sapka, de a legjobb a nyakat is védő vitorlás vagy légiós sapka. A szalmakalapot az első szellő lefújja. 
- könnyű dzseki, esőkabát
- fürdőruha, törölköző
- minimális váltóruha esetleges borulás esetére (short, póló )
- ragtapasz, egyszerűbb elsősegély felszerelés, kalcium pezsgőtabletta
- wc-papír, papír-zsebkendő, hölgyeknek egyebek
- fényképezőgép vízhatlan csomagolásban
- mobiltelefonnak, wc-papírnak vízhatlan tasak, neylon-zacskó
- papucs-hatul-is-pantos.jpga bokát biztonságosan tartó lábbeli!! Balesetet, mégpedig mást is érintő balesetet előzhetsz meg azzal, hogy a lábadat tartó, hátul is szíjas lábbeliben vagy és nem otthoni papucsban. 
A Decathlonban remek lábbeliket lehet kapni. A raftingon használt neoprén cipők jók, de hat-nyolc óra alatt ahol homok is jut be a cipőbe, kidörzsölik a lábat, ezért a neoprén papucs-monocolor_pink.jpgcipővel célszerű zokni viselése. Minimum a felső képen látható hátul is pántos lábbelit javasoljuk. 

Ami teljességgel használhatatlan a képen rózsaszínű papucsokhoz hasonlító flip-flop papucs, egyetlen, lábujjak közötti kis "ütközővel". Ilyen semmiképpen.   

Ami kell még:
- a popók alá valami puha. Lapos szivacs, kispárna vagy felvagdosott polifoam, és hozzá zsinór, vagy ragasztó, amivel rögzíted. Az utolsó napra a kenu ülése egészen kemény lesz, ha "nem védekezel"
- hasznos a kondizáshoz használt kesztyű is,
hosszú ujjú póló
-
halásznadrág, amely ülő helyzetben is védi a naptól a combot
dohányzóknak egy, a csikkek tárolására használható visszazárható üvegpalack. Erre a célra kiváló az Aldiban kapható banánlé visszazárható üvege.
- szemeteszsák
vízhatlan táska

A vízre szállás előtti készülődés során két hibát lehet elkövetni. Amikor túl sokat pakolunk és azzal kezdődik a túra, hogy a merülési vonal alá süllyedt kenuból selejtezni kell. A másik lehetséges gond, ha nem hozunk valamit, ami tényleg kell. A kenuba az alábbiakat célszerű tenni:

A Ford Transitba maximum és személyenként 20 kg. poggyászt fogadunk be. A hajóba pedig maximum annyi csomag tehető, hogy a merülési vonalat ne érje el a kenu.